FAQ

Frequently Asked Questions

Šta sve fotografišete na svadbi?

     Kompletno fotografisanje svadbe podrazumeva da krećemo od priprema mladenaca i detalja, nastavljamo sa poziranim (portreti, porodične fotografije) i spontanim fotografijama, oficijelnim delom (venčanje) i shootingom ukoliko je na dan svadbe, a zatim sa dešavanjima u restoranu, pri čemu osim zvaničnih i protokolarnih bude i određena količina spontanih fotografija i atmosfere. Zavrtšetak naših usluga obično je 1 sat nakon torte, ukoliko nije drugačije dogovoreno.  Ukoliko volite fotografiju i mislite da nećete imati dovoljno vremena za slikanje na sam dan svadbe, naša preporuka je da napravimo par dana pre ili posle svadbe jedan prewedding / postwedding / elopement shooting gde bismo imali mnogo više vremena za fotografisanje i otišli na lokacije gde možemo da napravimo sjajne fotografije, a što ne bismo mogli da izvdedmo na dan svadbe, budući da bi vam to bilo ili naporno ili daleko.

Kako sređujete fotografije i koji su rokovi isporuke?

     Od izabranog paketa zavisi i količina i nivo obrade fotografija, s tim da se u svakom paketu podrazumeva visok nivo obrade za fotografije sa shoootinga. Viši paketi podrazumevaju i filmlook presete, a najviše posla u postprodukciji zahtevaju Creative & Reportage paketi koji su i najteži za fotografisanje, ali za koje dobijamo najbolji feedback od klijenata. Podrazumeva se da su klijenti upoznati sa našim stilom fotografisanja i obrade fotografija i da im on odgovara, te da neće uticati na našu autorsku slobodu. Ne prihvatamo nikakve zahteve koji se kose na našim stilskim i estetskim načelima, ali smo otvoreni za sugestije kako biste vi bili zadovoljni.
Rokovi isporuke su 61 dan, s tim da to obično bude mnogo brže za svadbe na početku sezone (recimo desetak dana). Kako se u toku sezone taj rok povećava i obrada dolazi na čekanje, nije nam problem da vam ubrzo nakon svadbe pošaljemo nekoliko fotografija za društvene mreže dok ne stignu ostale, naravno bez doplate.

Kako dobijamo fotografije?

     Pravilo je da isporučujemo sređene fotografije, dok su nesređene dostupne samo u određenim varijantama:
– Gold, Platinum i Creative & Reportage paketi: sve fotografije su sređene i u punoj rezoluciji.
– Bronze i Silver: dobijate sve u punoj rezoluciji (možda ćete prvo dobiti preview za poručivanje, kako ne biste u špicu sezone dugo čekali na fotografije), sređeni su shooting, pripreme, venčanje, prvi ples, torta, ali i sve ostale fotografije koje poručite za izradu; neporučene se ne sređuju.

Kako su strukrurisani paketi?

     Postoji prag isplativosti ispod koga jednostavno ne možemo da radimo i paketi su strukturisani tako da ponude više sadržaja za manje novca. Svaki paket koji sadrži više od osnovne usluge je sa popustom, a što više stvari imate u paketu veći su popusti.

     Paketi koji najbolje reprezentuju naš rad su Creative & Reportage paketi u kojima je akcenat na mladencima, na uhvaćenim momentima, emocijama, atmosferi, spontanim fotografijama i donekle neuobičajenim, često artističkim kadrovima. Dobro odslikana svadba sa ovakvim reporterskim pristupom može biti puno zahtevnija od standardnog načina fotografisanja. A rezultat je daleko bolji i sve više mladenaca bira upravo ovakav stil fotografisanja. Kada radimo na ovakav način u potpunosti smo posvećeni mladencima i ne izrađujemo fotografije za goste (osim na zahtev mladenaca, ukoliko je to izvodljivo), tako da imamo više vremena da sve lepo zabeležimo.

     Standardni paketi sa popustom su cenovno pristupačniji iz razloga što podrazumevaju fotografisanje sa gostima i prodaju fotografija u toku svadbe. U ovoj grupi paketa podjednako smo posvećeni i gostima i vama. Zato su kreativniji snimci uglavnom na shootingu i tokom priprema mladenaca, dok je u restoranu pretežno zastupljen naš standardni način rada po kome smo prepoznatljivi, uz dozu spontanih fotografija. Ovo su standardni Foto paketi s popustom: Silver, Gold i Platinum

     Cene su formirane na bazi svadbi sa minimum 150 gostiju i uz prodaju fotografija gostima. Za svadbe sa  manjim brojem gostiju predviđena je doplata.

Po kojoj ceni se prodaju fotografije gostima?

     Cena fotografije za goste trenutno je 200 dinara, a kada putujemo dalje od 150 kilometara cena je 250 dinara.

Da li je prodaja fotografija obavezna?

     Nije obavezna, čak više volimo da radimo bez prodaje. Samo imajte u vidu da nam je tada jedini prihod ono što dobijemo od vas, tako da moramo da naplatimo realni iznos. S druge strane, vi ćete biti na dobitku jer ćemo imati mnogo više vremena za vas i dobićete dosta raznovrsnije fotografije sa puno spontanih snimaka i uhvaćenih emocija. Upravo takvi su paketi C&R Basic i Plus. Ukoliko želite možemo da organizujemo i poklanjanje fotografija gostima (pogledajte uslove u Doplatama).

Scroll to Top